Travelblog

Om konsten att boka billigt & bra boende


skrivet den 16 jul av Ben, klockan:17:22

Som reseälskande galning så är det många som frågar mig om tips på hur man ska gå till väga när man ska ut och resa, så därför startar jag denna bloggen med lite tips och råd.

 

Första inlägget blir hur man går till väga för att hitta bra och billigt boende där man slipper dela rum med kackerlackor och dylikt.
Först och främst ska man fråga sig varför man vill resa för det är därefter man ska bestämma vilket resmål som är aktuellt.
tex om man enbart vill iväg för att bada etc så kanske man inte behöver åka till Karibien, det kanske räcker med tex Göteborgs eget Karibien
http://www.expressen.se/resor/1.2061634/badaventyr-for-hela-familjen

 

Vill man ha stadsliv behöver man inte åka längre än till någon av Europas storstäder där det alltid går att hitta bra och hyfsat billiga boende.
Vill man trängas med andra turister eller vill man vara ifred, själv föredrar jag lätt ”backpacking” framför charter men alla är vi olika.
Vill man ha komfort eller spelar det ingen roll.

 

Ja ni förstår min poäng, reser man iväg och letar boende efterhand så är det bästa att helt enkelt fråga andra resenärer om tips på bra boende och vilka man ska undvika.
Ska det bokas före avresa så googla på boendet och se vad andra skriver om det, genom bloggar och dylikt brukar man kunna hitta mycket bra info.

 

Glöm inte att allt ser fantastiskt bra ut i reklamen men verkligheten kan vara mycket annorlunda, därför är det bättre att gå efter vad kunderna tycker än efter hur ställena själva beskriver sig.

 

Och sist men inte minst, kolla inte bara själva boendet utan även området det ligger i. Mindre kul att hamna i värsta knarkdistrikten ell dylikt.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed